Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Egon (ingen storm på vattenytan när själv är bäste dräng)

    
     Knackelibang på dörren och ett litet plingelingeling på klockan.

     Jag tänkte: jag har ju inte beställt pizza,  så det är kanske Pedda, eller Rudolfsson, eller någon som har gått fel, eller Jehovas Vittnen? Men det var ingen av dem.

     - Hej, vi kommer från församlingen ”Självgodheten själv”, vilken ingår i ett internationellt nätverk som heter ”Självbespeglarnas förbund”. Vi delar ut en liten tidning, gratis så klart, som heter ”Narcissus”. Intresserad?

   Herrn i slimfitkostym och strypslips ler med en tandrad likt en porslinsbutik. Den plisserade kvinnan harklar sig och håller fram den spegelblanka tidningen och frågar:

    - Känner du igen den här mannen?

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Stefan Albrektsson
Läst 416 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-01-14 07:35



Bookmark and Share


  Minkki VIP
busbra ;)
2015-01-19

    prima donna
Kul och tänkvärd text!
2015-01-15

  ResenärGenomLivet VIP
Man kan verkligen se allt framför sej...
först blir jag full av skratt, men sedan förstår jag...vart man än vänder sej så finns egon...jag, mej, min, mitt... frågan är ju; "är jag också en egon"? Mycket tänkvärt...
2015-01-14

  Veven
Roligt och fyndigt och jag hör ljuden av knackningar, ringklockor och harklingar...
2015-01-14

    ej medlem längre
Att se sig själv, och våga vara den man är, är en gåva..(min tankegångar)
2015-01-14

  Anya VIP
hahaha Cyniskt, krasst och lite verklighetstroget. Jaa vi alla kan nog få ett sånt besök. En del mer besök andra mindre. Bra!!!
2015-01-14

  walborg
Härlig satir
2015-01-14

    ej medlem längre
en kul sak, har du drömt eller?
2015-01-14

  TrollTörnTrappan VIP
Om du hade svarat "Nej!" - undrar om de hade börjat misstänka då att de gått fel?? ;-)

...i varje fall trevligare att de erbjuder en personlig bild, tycker jag, istället för en förtryckt modell direkt från porslinsbutiken.
2015-01-14

    ej medlem längre
Min bror brukar använda uttrycket "själv är bäste dräng".
Härligt att läsa det här, i denna självspeglande text..
2015-01-14

  Marita Ohlquist VIP
Intressant text!
Att se sig själv och börja fundera på hur man är som person.
2015-01-14

  Nanna X
haha ja dom har nog mycket att göra i dessa tider...
2015-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson