Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
oh yeah...


en fråga.

var i sammanhanget hade du tänkt börja på en ny mening om jag får fråga herr ordförande angående dagsläget i fattiga länder och deras förhållanden jämte våra och skillnaden därimellan och vad man kan göra åt saken som störtar nedför stupet och accelererar enligt fysikens lagar likt en femtioöring som slängts nedför eiffeltornet mot intet ont anande turister nedanför som väntar på sin tur att få gå upp i det stora tornet som sträcker sig mot skyn inte helt olikt den ofantliga mängd människor som inte har någonting att äta och ber till gud att ändra på saken som med en metamorfos utan påverkan av högre makter förvandlas till ett skänk från ovan som gör ett enormt hål i jordskopan och blottar helvetets gap och suger in alla tappade själar som irrat från vägen i tron om att hitta en genväg som bara ledde längre bort från målet som borde befinna sig härnågonstans om det inte vore för mitt usla lokalsinne och faktumet att jag som en reaktion till nyhetsbilder blivit blind för att kunna hantera det flöde av misär som jag lyckligtvis inte behöver snubbla över på väg när jag ska lämna in en protestlista som är borttappad i en paragraf så finstilt att den lutar och faller snart över oss likt himlen på en dålig dag då man varken vet ut eller in och i saknad av en fast punkt i livet att hålla fast vid driver bort mot horisonten till orienten för att hälsa på den goda människa som tillverkat mina skor men som inte har råd med egna och sliter sina sulor med mindre tid men längre väg på samma gång som ingenting förändras men ändå blir sämre och soppan kokar med en miljon kockar för att mätta toppkonsumenten som inte tänker dricksa mer än de procentenheter som ändå dras av den galopperande trojanska hästen och finner sig i ett vilt slagsmål på barrikaden till perifirin som står i brand till portvaktens stora förtret då dagens ungdom inte vet att räta sig i ledet på samma sätt som mannen framför som puttar på mot kanten och de hägrande klipporna nedanför som ändå måste betyda ett slut på galenskapen som inte ser så galen ut föränn du träffar den på perrongen och tunneln verkar aldrig bli ljus fast du redan slutat svara innan frågan ens är ställd och en ny mening aldrig kom och börjar du inte tröttna ändå?




Fri vers av Rickard Vulpes
Läst 576 gånger
Publicerad 2006-04-09 17:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rickard Vulpes
Rickard Vulpes