Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara narcissist är bara en form av självhat

Jag har alltid trott att jag fyller en särskild funktion
Att jag är lite viktigare
Lite mer
Än alla andra
Att jag föddes för att ställa världen till rätta

Varje gång något går dåligt
Tar jag på mig ansvaret
Sjunker ner i skuld
Det är ju mitt ansvar att ordna allt

Ni kan skratta åt min allt för höga tilltro till mig själv
Men självförtroende är bara
Hat och tvivel i förklädnad
Det är odjur som lånat vackra kläder
Och lyckats ta sig in på fest




Jag ryms inte innuti mitt eget huvud
Mitt liv är för litet för att ta hand om mig
Jag slits i bitar av att
Behöva känna fler känslor än vad en kropp rymmer

Men hur förklarar man sådant?




Fri vers av Linnéa Sinéad
Läst 328 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-01-18 21:36



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
att du är en gudinna står klart, men du måste lära dig att förpassa ansvaret till där det hör hemma, d.v.s. hos någon annan
2015-02-26

    Lena Söderkvist VIP
Det låter inte unikt, men du gör effektiv poesi av det. Rakt, för att inte säga rakryggat, skrivet. Du behöver inte sträcka på dig med den insikten, ty du står redan uppe.
2015-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Linnéa Sinéad
Linnéa Sinéad