Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kallt.

Har du gått ut någongång
när det är riktigt kallt?
Känt hur det luktar kyla
hur luften vibrerar.
Hur skorna knarrar
hur naturen är stelfrusen.
Hur kylan smyger sig in på kroppen
och kopplar ett fast grepp.
När allt är otroligt vackert
som i en frusen frostig värld.
När det ångar från munnen
och hår och ögonbryn blir frostigt vita.
Helst vill jag vara inne och titta ut på det vackra
men det är dags att åka till jobbet,
Så det är bara att klä på sig och bege sig ut
men idag är det väldigt väldigt kallt.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 511 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-01-20 08:47



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint och målande skaldat!
2015-01-22

  ResenärGenomLivet VIP
Bra beskriven känsla...och vacker...
2015-01-22

    Dan Myrbeck
Jag brukar säga att det är Kung Bores son Prins Rimfrost som är naturens vackra poet!
2015-01-21

  ULJO
Väl förmedlat
2015-01-20

  louisegirl
Så vackert skrivet i närvaro känsla..
2015-01-20

    ej medlem längre
Dina ord är guld...så vackra och levande.
2015-01-20

  Anya VIP
Fin bild av äkta norrländsk vinter. Orden skulle kunna vara mina egna. Jag gillar vintern.
2015-01-20

  Lars Hedlin
JA mycket bra skriftat! Gillas :)
2015-01-20

    ej medlem längre
Du målar en fin bild som likanr den jag ser just nu - kyla..
2015-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP