Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag bjuder på den ena


Frestelser


Frestelser ska man inte falla för

har det sagts mig

men så har jag också hört

att enda sättet

att bli kvitt en frestelse

är att ge efter för den.


I valet och kvalet

stod jag där i affären idag,

vägde för och emot

men rätt som det var

låg ett paket med två semlor

i min röda varukorg

liksom placerade där

av en osynlig kraft.


Jag bar dem försiktigt hem

som hade de varit dyrgripar

med förhoppning om

att ingen kullerbytta i halkan

skulle äventyra deras skönhet.


Nu sitter jag här och ser på dem

där de ligger framför mig

på ett vackert fat

och jag ångrar ingenting - än

för det roliga har jag kvar

en liten stund till.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 457 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-01-21 14:27



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Härligt att unna sig ngt gott. Om detta diktar du flott!
2015-01-30

    ej medlem längre
Frestande gott, fint skrivet om denna lilla goda bakelse.
2015-01-27

  Bo Himmelsbåge
Frestande...
men jag har för höga blodfetthalter
och måste avstå...
inget socker o få kolhydrater
i fortsättningen = LCHF - kost! ... sockersuget har försvunnit och jag har gått ned 9 kilo på sju månader... från 95 kilo till 86...
2015-01-26

  Monika A Mirsch VIP
Falla eller ge efter, ditt spörsmål inför Fastlagen ljuder högt in i min vita värld fylld av väntan på frestelsen i din delikata dikt.
Men aldrig att jag vänjer mig: semla hos i öst, i svenskfinland, är ett litet torftigt brödstycke. Din semla är min fastlagsbulle, med frasigt gyllene lock över marsipanmassa och vaniljdoftande vispgrädde innesluten i sin kardemumma himmel.
Sällan fuktar dikten min tunga såsom din
2015-01-24

  anits VIP
Åh, semlor som är så gott, såg att det fanns i affären i dag, jag köpte inga. Det känns lite för mycket med två för mig ensam.
2015-01-22

  ResenärGenomLivet VIP
Bara det inte blir för många så...:-)
2015-01-22

  Lars Hedlin
Åt en semla jag med igår! Så gott ;) kram
2015-01-22

  Chawa VIP
Det är en frestande samvetsdikt i uthållighetens tecken du delar med dig av. Lätt att falla för!
2015-01-22

    Birgersdotter VIP
Underbar dikt...känner igen mig.
2015-01-21

  ULJO
Ibland måste man få synda
2015-01-21

  Maj-Lis VIP
Fint...då blev jag sugen
2015-01-21

    Dan Myrbeck
Här känner vi alla igen oss - bra skrivet! Skickar med ett alternativ:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1744657

2015-01-21

  Anya VIP
Åhh semlor...så gott. Fasen vad sugen jag blev nu. :)))
2015-01-21

  Bibbi VIP
Jätte kul berättelse!
2015-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP