Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Paulus: "Men var och en må se till hur den bygger, av guld, silver och ädelstenar eller av trä, hö och strå".


DEN SKÖNASTE BYGGNADEN PÅ JORDEN!

och den mest funktionella för sitt uppdrag och

den betydelsefullaste för oss människor,

för såväl tiden som för evigheten,


ÄR DEN LEVANDE GUDENS FÖRSAMLING,


byggd enligt Guds ritningar och

med av Honom anvisat

material:


AV GULD, SILVER OCH ÄDELSTENAR:

GUDS EVIGA TANKAR, som är så

mycket högre än människotankar,

som himlen är hög över jorden,


och inte av trä, hö och strå:

MÄNNISKOTANKAR!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 78 gånger
Publicerad 2015-01-22 16:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld