Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har aldrig haft någon egen moped men jag tror att om bara Holger haft som amatörintresse att spana på fåglar i skog och mark, hans systers väninna bara haft för vana att bygga fågelholkar så tror jag absolut att novellen


Jävlars alltså




En vän till Holgers syster har en väninna vars bror vars mamma har en väninna vars pappa har en kusin vars syster är gift med en kines och den kinesen är i och för sig svensk i fjärde generationen, men eftersom han har svart hår så är han förstås en sådan där människa som inte har här att göra (Stockholm) eftersom han är från Bollnäs. När den mannen (Bollnäsbon) var här i Stockholm en sommar och gick omkring i Kungsträdgården vid pass tio på kvällen fick han höra från ett gäng fjortisar som gick förbi honom skräna 'Åk hem till Korea din jävla japan'. Han var ju bevisligen bosatt i Bollnäs, så han berättade för dem i den här stilen.
- Are you talking to me? Are you talking to me? Are you talking to me? Har ni sett filmen 'Taxi driver'? Det är en film där en man blir förbannad på saker och ting han tror han har koll på. Det har han inte. Men en sak skall ni veta och det är att det bor kanske japaner i Korea, men jag är svensk och jag bor i Bollnäs. Min släkt har bott i Sverige i fyra generationer. Kan ni säga det om dina egna familjer? Innan ni säger något alls till någon, ta reda på hur långt tillbaka i tiden ni själva har bott här som svenska familjer. Om någon av er har en släkting i ett annat land, då är ni själva släkt med invandrare. Så kom igen, kolla upp era egna familjer innan ni börjar snacka. Dessutom är det i Bollnäs jag har min släkt och där har vi fan i mig bott tillräckligt länge för att ni ska ha något att snacka om över huvud taget. En annan sak. Varför går ni och äter i grillkiosker, glasskiosker, i pizzerior och i krogar som serverar annan mat än vanlig svensk mat? Är inte rädda då för att smittas av det som inte är svenskt?
Bara två månader senare brann det en förskola i Alingsås och det var några fjortisar som satt eld på den för att de hade tråkigt och ville att något skulle hända. Vilket det gjorde. De åkte dit endera dagen och det beror säkert på att de var just fjorton år och inte att de skulle ha varit just svenskar, bara för att de råkade ha ljust hår eller så.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 325 gånger
Publicerad 2016-03-06 20:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP