Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GUD HAR INTE SÄNT MIG

GUD HAR INTE SÄNT MIG

för att säga vad församlingarna, med

sina ledare i täten, vill höra, utan vad

Gud säger dem.


Hes. 3:7-11 "Israels hus vill inte höra på dig,
för de vill inte höra på mig: hela Israels hus har
hårda pannor och förhärdade hjärtan.

Men jag gör ditt ansikte hårt som deras ansikten
och din panna hård som deras pannor. Ja, jag gör
din panna hård som diamant, hårdare än flinta.
Du skall inte frukta för dem och inte förfäras för
dem, då de nu är ett så gensträvigt släkte.

Och han sade till mig: Du människobarn, allt vad
jag talar till dig skall du uppta i ditt hjärta och höra
med dina öron. Och gå bort till dina fångna landsmän
och tala till dem och säg till dem: "Så säger Herren"
vare sig de hör på dig eller inte".


Inte ens JESUS förmådde församla Jerusalems invånare, som kycklingmamman församlar sina ungar när något hotar dem, vilket Han ville. Men de ville inte lyssna på Honom, på grund av sin självsäkerhet och sitt högmod, därför blev Jerusalem en ruinhög. Det var inte Guds vilja.

JESUS: "Hur ofta har jag inte velat församla dina
barn, som hönan församlar sina kycklingar under
sina vingar! Men ni har inte velat. Era hus kommer
att stå öde och övergivna".

Läs kostnadsfritt boken OFREDSTIDER på webbadress: harmoni.be
för Din egen -och de Dina:s skull!


S-E Sköld




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-02-03 02:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld