Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nakendans på sommarklippan

Nakendans på sommarklippan
vid havets knastrande sand
ett par steg över hal bergshäll
rödfärgade en upptinad sommarkväll

Året sopade igen alla ingångar
fyllde med gulnande höstlöv
för att på sommarvärmen spara
så att vintern inte själen fångar

Kylde hjärtat ner
lämnade frostspår överallt
lät dig sluka snöflingor
åka kälke när ingen ser

Vårvind smekte kinden lätt
men aldrig blev den riktigt din
kärleken var bluff och båg
och resten den lovade med

Men sommaren kommer alltid igen
bjuder på nakendans för dig
höst, vår och vinter ser på dansens gång,
gjord för mörka tankars fång,
det är du, sommaren och håven

Nakendansen har egna steg
ett mönster som solens strålar
över den vattenfylda daggkåpans skålar
den dans bara en dåre försöker måla






Fri vers av A-M
Läst 390 gånger
Publicerad 2004-09-05 17:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A-M
A-M

Mina favoriter
Viska
Metamorfos