Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖDMJUKHET, SAXAT FRÅN BOKEN OFREDSTIDER

ÖDMJUKHET

Vid Golgata kors står Jesu badkar. Där gör Han
alla sina barn rena, så att de passar himlen.
Himlen är helig och ren. Inget orent
får komma in där.

Upp. 21:27
Aldrig skall något orent
komma in där.

Jesu badkar är litet och trångt. De högmodiga får
inte plats i det. Alla som vill bli rena måste
ödmjuka sig:

Bli små

De som inte vill ödmjuka sig, blir aldrig rena.
De går därför omkring med syndasmuts inom sig.
Om de dör, kommer de inte till himlen.

Matt. 18:2-4
Då kallade han (Jesus) fram ett barn
och ställde det mitt ibland dem, och sade:
Sannerligen säger jag er:

Om ni inte omvänder er och blir
som barn skall ni inte komma
in i himmelriket.

Den som nu så ödmjukar sig,
att han blir som detta barn,
han är den störste
i himmelriket.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 91 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-06 06:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld