Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Januari 2015


I Din stillhet

Herre, i din stillhet vill jag vara,
du är som vattnets stilla brus.
I din stillhet vill jag söka djupen
för att utforska mitt mörker och mitt ljus.
För i tystheten hör jag din röst
och när jag ser mig spegeln håller du min hand
för att ge styrka, mod och tröst.

Herre, i din stillhet får jag vara,
fri som fågeln upp i skyn.
I din stillhet kan jag vila
för att orka tvätta mig ren från den smutsiga dyn.
För i nakenheten står jag inför Dig
och när du ser på mig med din Andes skarparvind
har du i min själ omdanat och helat mig.

Herre, i din stillhet Är jag bara,
bortom syndens mörka stup.
I stillhet får jag vakna
för att testa din sanning i min själs innersta djup.
För i renheten gör du mig fri
och när mitt mörker lättar har jag prövats
och renats i kärlek och till nytt liv inuti.




Fri vers av Ammi
Läst 202 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-02-08 18:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En underbar text fylld av värme och trygghet.
2015-02-15

    GG
Känslan i texten sveper likt en varm sjal runt hjärtat. Ditt sätt att beskriva Herrens stillhet, sanning mod och tröst faller ihop med egna minnen om att upptäcka ljus och kärlek. Din dikt är som ett vackert pärlhalsband, där orden utgör pärlorna i olika färger, men som passar ihop och tillsammans utgör en kreativitetens skatt.Underbar dikt :) Mvh Golasch Girl, 14 år
2015-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Ammi
Ammi