Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det vanliga om det konstiga livet.


Allt är givet

Om jag skrev en bok om
min kärlek, om jag skrev den
om min sorg. Skulle den
bli något annat än försök
att bygga en borg.

En borg, ett skal, ett val
som bara kved min vilja
att fly, en avsky för livet-
osäkerhetens boning, långt
bort från ljuset.

Om jag skrev en dikt,
skulle du då förstå, skulle
du älska mig då.
Om det inte fanns några men,
skulle du då vilja
ha mig igen.

Om jag skrev en sång, om
så bara en enda gång,
och i den kunde beskriva
det inga ord förmår.

Jag plockar dig en Gullviva
och hoppas du förmår.




Fri vers av Augustin F
Läst 279 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-12 10:09



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Så fint Fredde, skriv dikt, skriv bok, skriv för hjärtats skull!

Fint att finna dig här också!
2015-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Augustin F
Augustin F