Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När en text låter sig skrivas av pennan och pennans dans över papperet låter sig föras därtill av pennan, det kan bli litet hur som helst och så blev det sålunda även i detta fall.


Spegeln




Hon fyllde ett djupt fat av emalj med vatten för att tvätta sig, då ljuset från fönstret föll därpå och hon såg en bild av sig själv i dess yta. Rädd för att skönheten från bilden i vattnet skulle försvinna om hon bröt ytan med händerna nöjde hon sig istället med ett fotbad. Och tur var väl det, ty balen hon sedan gick på var av det slaget att fler än en ung man bjöd henne blick efter blick utan att hon över detta onödigt fann sig förtröttas. Att hon kanske inte luktade så gott gjorde alls ingenting, ty även om de unga männens blickar föll på hennes ljuva anlete, dessa välväxta pojkar nöjde sig med att titta och närmade sig alls icke hennes gestalt emedan de fann hennes rondör en smula för fyllig. En dans med den unga damen skulle därför osäkert kunna föra dem tillsammans runt i salen, samt än mindre säkert kunna leda till någonting än mera. Hon gladdes ändå stort såväl under det att många andra par i salen förde sina fötter med olika lätthet samt fann stor förtjusning även sittandes vid bordet då dessa festens deltagare förnam en ypperlig service och fann såväl mat som dryck till fyllest.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 233 gånger
Publicerad 2015-04-18 16:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP