Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
JESUS: "När han kommer som är Sanningens Ande, skall han låta världen få veta sanningen om synd, rättfärdighet och dom".


ENDA ANLEDNINGEN TILL ATT VI INTE HAR VÄCKELSE I SVERIGE

är att predikanterna - Ordets tjänare och förkunnare -

tagit bort från Ordet det som skapar väckelse,

sanningen om "synd, rättfärdighet

och dom".




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 233 gånger
Publicerad 2015-02-18 09:57



Bookmark and Share


  Göran Gustafsson VIP
Något förenklat kan man säga så här. Under gammal-testamentlig tid var det "lagen" som gjorde människan fri. Under den ny-testamentliga eran fram till upplysningen och den moderna vetenskapen var det "tron" som gjorde människan fri. I dag är det kunskap och förnuft som gör människan fri och de religiösa dogmer och metafysiska föreställningar som kan ersättas med kunskap behöver därför de-mystefieras.
2015-02-18

  Göran Gustafsson VIP
Det som av religionen beskrivs som synd och som med en mer sekulär term kallas skuld/skam är en naturlig följd av människans utveckling från en varelse helt styrd av instinkt till en mer medveten varelse som gör medvetna förnuftsstyrda val. Alla val, särskilt de som är ett avsteg från gamla kulturella normer (tabun) åtföljs ofta av ett visst mått ev ångest och skuld gentemot det gamla och vår djupt rotade instinkt. I brist på kunskap och förnuftsmässig förståelse av detta förhållande har människan fått nöja sig med metafysiska förklaringar som "syndafallet" etc.
2015-02-18

    Lars Gullberg


Sven e är född i fel århundrade
2015-02-18

  Onomatoprofet VIP
Syndiga Sverige har stiftat lagen om abort. domen kommer i form av utländsk invasion och det har Sköld varnat för redan 1990. Som tur blev han tagen på allvar och Sverige håller på att rusta upp nu. så ni som inte har vaknat, vad väntar ni på? Att utomjordingarna ska väcka er?
ett väckelsemöte vore på sin plats tycker jag. kom bara inte näck för då är du väck!
2015-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld