Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OM DU LÅG I MODERLIVET

och skulle avrättas genom

en modern form som

heter abort,


då hade Du i vart fall en röst

som försvarade Din rätt

att leva.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-25 16:00



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
GT: "Du skall inte dräpa". Mvh/S-E
2015-02-25

  Staffan Nilsson

GT talar om abort i termer av egendomsförlust, inte som en fråga om livets okränkbarhet.
Om någon genom våldshandling orsakar missfall ska denne betala en summa till kvinnans man. Om kvinnan dör ska förövaren dödas.
I NT finns ingenting som har med abort att göra.
2015-02-25

    Sven-Erik Sköld
Möjligen är ordet, medicinska termen, abort, vår tids uttryck, för barnamord. Mvh/S-E
2015-02-25

    ej medlem längre
Jag tycker att vi skall höja abortåldern, först och främst, vi varelser är för många på planeten, för det andra, kanske ångrar man efter ett par år, då vore det skönt att bara kasta bort ungjäveln, kasta ungen rakt ner i graven. Det gäller att kunna planera. För det tredje, karriären.
2015-02-25

  Staffan Nilsson
Sköld, abort är inget "modernt" påfund. Det finns belägg så långt tillbaka som till Hammurabi i Babylon 1700 f. Kr. Belägg finns från alla kulturer.

2015-02-25

    Lars Gullberg
Du pratar om en modern form Sven

glöm Jesus han e borta

svara nu på frågan

Vad är en omodern form ?
2015-02-25

  Onomatoprofet VIP
Det är inte svaret på frågan.
2015-02-25

    Sven-Erik Sköld
Barnen hör Himmelriket till, enligt JESUS. Mvh/S-E
2015-02-25

  Onomatoprofet VIP
Där har du nåt, modern form, vad är en omdern form? Den som fanns på Jesus tid?
2015-02-25

    tramp
Och här på sajten dör poesin dag för i den takt som upprepningarna presenteras.
2015-02-25

    Lars Gullberg
Att små barn
ska tvingas föda små barn

rör inte Sven ryggen

skapelsens verktyg

så som Gud fader själv
har skapat

är och förblir Guds ord
och vi människor

så som Sven E anser
är och kommer så förbli

Den avbild ( Jesus ) din fader

bibeln förkunnat

Nästan hela poesisverige
och dess forum förkunnat

Det gäller var och en av oss att blidka oss nu

och fråga oss själva vår skuld

Då kanske kanske vi också har en plats i himlen
2015-02-25

  Staffan Nilsson
I Skölds skeva världsbild
bombar han havande kvinnor
och är emot abort
2015-02-25

    Lars Gullberg
Så känner de små fostren i moderlivet

en enorm ångest att hamna i det evigt förlorade
2015-02-25

    Lars Gullberg
Så talade Sven E till sina små foster
2015-02-25

    Lars Gullberg


Så talade Gud till sina skapelser
2015-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld