Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min kära (sång)

Åter ska nyskapas allt
ur likgiltigheternas sjöar
Allting så stilla och kallt
snön som hörs när det snöar
sötma kan bildas ur salt
Sälta från tårarnas öar
Torkas av känslornas svall
Sväller då känslorna töar.

Min kära, min kära vårarna rister
Vårar från alla de år
Och träden i grönska knopparna mister
För det gröna var vinter igår,
där det förut varit stilla och lugnt
nedtyngd av vintern så tungt.

Åter har vindarna valt
Att fläkta fram värme och fröjd
Åter från där det är kalt
Skall prunka en svällande höjd
Och stålet som nyss varit svalt
Skall av värmen en sabel bli böjd
Och säden som händerna malt
gör hungrande läpparna nöjd.

Min kära, min kära tårarna brister
Tårar från alla de år
Hjärtat i kyla gjort mig nedstämd och dyster
men bultar nu, blöder och slår
där det förut varit stilla och lugnt
brister itu i en punkt.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-28 15:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för denna fina sång och musik!
2015-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick