Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
SJ etc


Tågluff

Turen ut rakt prematur
skenbart redo bara, knappt torr bak öron
-lotteri allt med tid va

Eoner av slump, kolet i mig, centiljoners
annalers, kolet i urämnen
i allt och alla med
I dig

Det är svindlande hur vi alla är inblandade
i livets
(Stormens)
(Solens storasysterlika blekhetta)

Där stod jag i tunn skäggväxt, ämlig
skolengelska, något gram tyska, naiv men skuldfri

Tågluffad ut ur livmoder Svea anno 77

Flickorna ute var kvinnor med höfter och snart hucklen
Granater låg nära kvar på gatorna
RAF efterlystes (hade kunna hjältedö i Ulrike Ms barm)

Hon i baren såg ett barn i mig, pojk inte pojkvän
Konkurrenternas ansikten dolda i niqabber

Nu har skägget både kommit och grånat till nära vitnad
Damernas hucklen döljer höfternas löften, barnåren utdömda

Allt är slump å ges mening i efterhand
(Som i all lek)

Livet sägs levas bara en gång men vad många engångsliv det blir ihopslaget

Luffarna - de skäggväxte till sig som mossa på still sten












Fri vers (Modernistisk dikt) av Mats Edin VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-09 06:54



Bookmark and Share


  Respons VIP
Läser den som diktarjagets fascination över tidens flykt. Spännande formuleringar!
2015-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP