Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ARKIVEN

nu går resan till arkiven

hopplös men så spännande

resenären, sönderriven

och med pulsen brännande

läser ivrigt gamla rader

rotar runt bland gods och guld

störd av nymfer och najader

anfrätt inifrån av skuld

 

 

här finns ärlighet som värmer

infallsvinklar som gör gott

men jag kommer aldrig närmre

än just dit jag aldrig nått

eller är det som att leta

efter pusselbitarna

allt det där man måste veta

fast man gått på nitarna?

 

 

 

orden lyser i arkiven

som en närvaro på pränt

lite uppnosigt beskriven

en person jag länge känt

hejda mig, jag är på driven

fastän drömmen strandade

är på drift här i arkiven

känslorna är blandade

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON  10/3 2015




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-11 18:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"jag kommer aldrig närmre/ än just dit jag aldrig nått" måste vara dagens finaste fras. Helt i klass med Lars Norén eller Harry Martinsson. Dovt och öppet slut.
2015-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP