Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vårdikt.

Nu är det vår och åt vår sinnesfröjd
vi gläds och inga farhågor besannas.
Med mjuka sommardäck och snälla grannar.
Glatt skjuter vi raketer uti himlens höjd.

En tid då bonden kan bli riktigt nöjd,
om inte vädrets makter oss förbannar
och ingen trilsken traktormotor stannar,
så åkerns första gröda blir fördröjd.

Den tid då mänskligheten går och ler
och ogräsplantorna blir inte fler.
Den tid då ingen räds för datahacker.

Då skattens återbäring ökar mer.
Vi inga regnmoln upp på himlen ser.
En vårbild,inte sann,men den är vacker.




Bunden vers (Sonett) av Tor-Björn Gustavsson VIP
Läst 539 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-16 09:36



Bookmark and Share


  Minkki VIP
så nätt sonett
2016-04-19

  P-E-H
Tankfullt skrivet. Särskilt sista raden. Applåd!
2015-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Gustavsson
Tor-Björn Gustavsson VIP