Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för en vecka sen


Hinsides och nära


Om fullmånen visar sig ikväll
då finns du

Det är övervägande molnigt
och jag ser den inte
så tecknet låter vänta på sig
men jag ger inte upp

för så småningom
har den kämpat sig igenom
ganska täta skyar

så nu kan vi se den
du och jag
vår gemensamma vän
hinsides och nära




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 430 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-11-11 14:36



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
... nej nu ser jag: din måne lyste en vecka tidigare ...
2017-12-04

  Monika A Mirsch VIP
Det var din måne i väst den 11.11. och nu lyser min måne i öst över sjöns blanda yta i vår natt den 4.12. Och månen vandrar sin tysta ban i väntan på barnbarn och Tomten.
2017-12-04

  Bo Himmelsbåge
Jaa... visst är det ljuvligt med tecken från skyn, från dem som lever vidare
i en annan dimension, hinsides...

Ibland döljer vardagens slöjor kontakten, men så klarnar sikten och vi skådar åter tillsammans vår gemensamma vän månen i strålande glans, nära!

Mycket fin poesi, om fortsatt nära relation med en saknad vän...
2017-11-17

  ULJO
Vissa människor vill man bevara i själens djup
2017-11-14

  Lars Hedlin
Berörande vacker!
2017-11-14

  Marita Ohlquist VIP
Berörande vackert om saknad!
2017-11-13

  ResenärGenomLivet VIP
Bekräftelse vill vi nog alla ha...fint...
2017-11-12

  Ingrid Trolle
En vacker och
berörande dikt
om närvaron i
hinsides och nära
2017-11-12

  Chawa VIP
Jaa så vacker bekräftelse i kärlekens namn! "Hinsides och nära" är utsökta ordval som förbinder våra världar till en stark närvaro. Så gripande fint detta!
2017-11-12

  anits VIP
Vackert och mycket magiskt skaldat!
2017-11-11

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-11-11

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Kan vara skönt att betrakta samma objekt
fast från olika utgångspunkter men med samma minnen.Bra. Kram TBG.
2017-11-11

    ej medlem längre
Vissa gemensamma minnen vill man hålla kvar som en förbindelselänk till vänner som lämnat...
2017-11-11

  Respons VIP
Magisk realism!
2017-11-11

  Anya VIP
Tycker om den religiösa tonen. Jaa kanske tolkar jag alldeles fel? Inledningen är så fin. känner igen mig i det magiska tänkandet.
2017-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP