Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tradition.

Dé knoppas uti alla backar.
Vi skrapar på vår gamla båt.
Vi våra picknick-korgar packar
och njuter utav vårens låt.

Betänk att fåglarna som flyttar,
när årstidsväxling äger rum.
Att resa efter inget nyttar,
för afrikanska lärkan den är stum.

Det är ju först när vårdag randas,
utöver uppländsk skön natur.
Då du går ut att luften andas,
som lärkan sjunger med bravur.

Nu kan vi samstämt hälsa våren
och äta ägg och lax och sill.
Och efter vintern slicka såren
en kväll med brasa i april.




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Gustavsson VIP
Läst 459 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-03-22 12:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker dikt om våren
2015-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Gustavsson
Tor-Björn Gustavsson VIP