Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett minne från Knutby Folkets Park med frost i det rostiga gunnebostängslet. Skriven 07.04.30.


Vårminne.

Det var en valborgsmäss på 50-talet.

En frostig,kylig kväll i Folkets Park.

Nylonvit skjorta.Kanske stor och stark.

Man stod där blyg och vela inför valet.

 

Roffe Söderbergs dom stod för skvalet.

Kontrasten stor till dagens hit The Ark.

Med oxblodsfärgad sko vi trampa mark.

Kostym med slips och hatt.Det var ju skalet.

 

Lullaby of Broadway som en sista dans.

Erstrands vibrafon skar som en iskall lans

igenom kropp och själ i morgonväckten.

 

Man hade missat kvällens sista chans.

Man frös och huttra utan mått och sans

och visste noll om växthuseffekten.

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Tor-Björn Gustavsson VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-03-28 10:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för att du delade med dig av dina minnen. Läste, njöt och kände minnets glädje i dina ord.
2015-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Gustavsson
Tor-Björn Gustavsson VIP