Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hjärtesorg


Vad har du på hjärtat, min vän?

- Vad har du på hjärtat, min vän?

Hjärtat?
Sen när stannar något i hjärtat?
Sen när har Sorgen nöjt sig med hjärtat?

Sorgen som rivsår i halsen från luft som flämtas in och ut,
blodet som hänsynslöst tänjer sig fram och vägrar låta sig lugnas,
magen som krampar, lungorna som värker och rädslan som gnisslar i öronen?
Tårarna som svider i ögonvrån, nej, de är inte dina längre.

Snälla, låt mig bara ligga här till allt är över.
O, snälla, jag ber, låt det bara
göra ont
i hjärtat.




Prosa av aifoS
Läst 394 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-03-29 03:54



Bookmark and Share


    aifoS
Tack för berömmet! All respons är värd så mycket. Tack, tack, tack
2015-03-30

  Ingrid Trolle
Starkt!
Grattis till placeringen!
2015-03-30

  Palett
Stark text !
2015-03-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra, tänkvärd text!
2015-03-29

  Titti Rydberg VIP
Så sant!
Tänk om det bara var hjärtar
som smärtade ...
Så enkelt det vore då!!!
2015-03-29

  Carl Mikael Fäldt
Det är en fröjd att läsa denna text-den är välskriven och djup som en brunn!
2015-03-29
  > Nästa text
< Föregående

aifoS