Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
igår eftermiddag


Vårkänning

 

Korpp korpp korpp låter det

när vi vandrar genom skogen,

men på väg tillbaka

har korpen fått vår i rösten

och från den höga tallen

ljuder klong klong klong.


Jag har blicken stint fäst

ner i backen

för jag vill så gärna få se

årets första tussilago

och har nästan gett upp hoppet

när jag får syn på den

halvt gömd under några stenar.


Ute på fältet ståtar

fyra vita svanar

som ser lite förvånade ut

när en hare i ett huj

kommer sicksackande

mellan dem

som en slalomåkare.


Plötsligt börjar det hagla

och små studsande vita korn

landar på mitt huvud

ganska lika pärlsockret

som jag strödde över bullarna

i förmiddags.


April är generös

för hon bjuder på omväxling

och läkedom

för trötta vintersinnen.

 

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-04-04 11:25



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint målande och detaljrikt skaldat
som en tavla för mig som läser!
2015-04-13

  Marita Ohlquist VIP
Levande, detaljrik text om våren!
Bra förmedlat.
2015-04-11

  Anya VIP
Mycket fina iakttagelser. Tussilagon, haren, svanarna, korpen. Innehållsrikt. Tycker om!!!
2015-04-08

  Monika A Mirsch VIP
Det sjunger och ljuder, sprakar och värmer i din ljuva dikt - äntligen är våren här!
2015-04-08

  Teresia Ridell
Härligt bubblande och målande bild du skapar med fina, väl valda ord.
2015-04-07

  bumerang
Vårligt övertygande i
laddade ordsvängar.
Snart är vi också där
- i Norrland.
Längtar!
2015-04-07

    Dan Myrbeck
Fin skildring!
2015-04-07

  Lars Hedlin
Härligt och vackert :)
2015-04-07

  ULJO
Apil i sin finaste skepnad
2015-04-06

  ResenärGenomLivet VIP
Härligt berättat...det var en salig blandning...:-))
2015-04-05

  Chawa VIP
"...men på väg tillbaka/har korpen fått vår i rösten..." Så fin solskensberättelse i brytningstid där vartenda vårtecken är ett under och en lisa för själen! Du skriver med smittsam glädje!

2015-04-05

  Bo Himmelsbåge
Åhh... vilken härlig solskenshälsning i bild!

Underbar naturoddysé, med både sång, skönhet, glädje o humor!
2015-04-05

    ej medlem längre
En typisk aprildag när vädret är ombytligt. Så glad man blir för den första vårblomman!
Fint beskrivet och skrivet!
2015-04-04

  Bibbi VIP
Jättebra.
2015-04-04

    ej medlem längre
Mycket bra,bildskön!
2015-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP