Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lag (1991) : 1128 LPT om psykiatrisk tvångsvård


LAGEN OM TVÅNGSVÅRD BÖR TILLÄMPAS PÅ HOMO SAPIENS

Homo sapiens  som  bevisligen är farlig  både
för sig själv och sin  omgivning  bör enligt kri-
terier inom vad  rättspsykiatri  och  socialstyr-
else  anger  omhändertagas, då  det kan antas 
att sjukdomsinsikt saknas och patienten  inte
inser sitt behov av medicinering.
Anamnes :  Predatorn  " Homo  sapiens "  har
visat på en utbredd  personlighetsklyvning av
psykopatisk natur,där den psykotiska vanföre-
ställningen  av  hjärnspöken   som  gudar  och
djävlar  vilkas  kommandon  i  hjärnan  av  att
utföra  vissa  handlingar,  ger  allvarliga  symp-
tom på "paranoid  schizofreni.   De  brott  som
arten begått mot  djur och natur är uppkomna
under inflytande av sjukdomen och kan härför
icke  påräknas  annan   påföljd  än  psykiatrisk
tvångsvård  enl  LPT. patienterna  bör av säker-
hetsskäl  hållas  åtskilda då risken för sjukdom-
ens genererande uppstår genom att arten ingår
i gemenskap med varandra.                                   
                                            *




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-04-07 15:22



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Snyggt, jag gillar den här!
2015-04-07

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Texten är en slags ironi över den psykiatriska bluffen.
2015-04-07

  UllaBritta
Jag måste nog säga mitt om att lagen om tvångsvård behöver tillämpas. Den behöver ses över är min övertygelse. Det delas ut för mycket medicin, istället för friskvård. det är många som tar medicin i onödan. De som drabbats kan ju inte få någon sjukdomsinsikt. Inte när dom är så hårt drogade som, dom är. Är dom farliga för sig själv och omgivningen, skall dom givetvis behandlas därefter. Men en massa gifter i sig kan dom inte ta emot någon rehab alls.
2015-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP