Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen text till melodin "Till Jack" av Cornelis Vreeswijk, Ackord - Am + E (i stort sett)


Till Sverige (Till Jack)

Nu faller regnet
på de gröna bladen
Nu faller mörkret
över huvudstaden
Nu letar folket efter de som flyr
krig och tortyr, krig och tortyr

Nu stiger hatet
runt hela landet
barmhärtighet
får ta andra handen
Man har glömt hur ondskan vann
och kroppar brann, och kroppar brann

Nu kommer lagen
Den goda sanna
Den skallar högt
"Ingen får stanna"
Och det är starkt att inte visa nåd
Stick härifrån, stick härifrån

Nu söker vinden
efter alla andra
Den tvingar trötta
att fortsätta vandra
Men sålänge vi har det varmt och bra
Du och jag, du och jag

Nu lämnar hoppet
unga och gammla
Och ingen vet
vart de kommer hamna
Men vi har inte lust eller tid
att ge er frid, att ge er frid




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Leirbag
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-14 21:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leirbag
Leirbag