Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VIRTUELL KRIMINALITET

 

 

I  en  virtuell  värld  där  vad som helst kan hända
med  några   knapptryck  på  en  dator  går  ingen
säker  för  oprovocerade  angrepp  utifrån,  terror-
angreppen  mot enskilda och  grupper  sker  syste-
matiskt i  det  datoriserade världskrig  som  åstun-
das, datorer   används  därtill  i  syfte  att  detroni-
sera  användare, minsta indikation  på  skyddslös
verksamhet  kan   låsa  eller  krascha   datorn  och
den  personliga   integriteten   är  ett  minne  blott
där id kapas eller manipuleras till ngt annat.
Din  politiska  och  personliga  aktivitet  kartläggs 
in i minsta detalj  för att utröna  om  du  utgör  ett
hot  av  ngt  slag, den  sociala  kontrollen  av  It-an-
vändare är  extremt  rigorös, på  gränsen  till  para-
noia. 
I en värld där livet levs i och genom  en  dator  exi-
sterar  endast  substanser  av  materiell   värdeana-
lys i  datorns  hårddisk  och  Usb-minne  som  kan
komma användas emot vem som  helst. Ty  så  fiff-
igt är det uträknat  att  betalar  ni  inte  ert  skydds-
program   kan  ert  Ip-nr  komma  att  utsättas  för
olagliga  nedladdningar  som  ni  får ansvara  inför
ett kommande  åtal, vars  åtalsrubricering  medför
att ni förlorar  allt  människovärde......detta  liknar
maffians  klassiska   beskyddarverksamhet,  nu  IT-
anpassad, det  mesta är  skrämseltaktik, men  som
sådan upplevs som ett "olaga hot" och  som därvid-
lag är åtalbart,om det nu går att identifiera de skyl-
diga till brottet. Är  så  myndigheter intresserad av 
att sätta dit dig för  att  skydda  sina  egna  misstag
så beslagtar  de  i  1:a  hand  din  dator  och  laddar
ner  det  förbjudna   material  som  de  själva  suttit
och surfat på, där  många  uppseendeväckande  av-
slöjanden inneburit att anställda kommunaltjänste-
män och till och med  folk  inom  försvarsstaben be-
lagts med att sitta  och  ladda  ner  exempelvis barn-
pornografiskt  material, både  av eget  personligt in-
tresse som av att sätta dit  oskyldiga, datorerna  har
blivit ett  dödligt vapen, däri  det  sista  världskriget
kommer att utspelas,trojanerna anfaller.
Det gäller alltså  att  kunna  handskas  med en dator,
vara  minst  två  steg  före  fienden  i  kunskaper  och
kunna dess egenskaper både introvert som extrovert
och anpassa den efter ens eget personliga behov. yrk-
esmässigt  som  privat, och  installera  tjuv och spion -
larm, med  lås  och  bom.  Storebror  ser  dig med sitt
virtuella öga.                                         
                                            *




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-16 11:50



Bookmark and Share


  Fredrik Payedar
Så sant, så sant!
2015-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP