Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto 4 maj 2002


4 maj i Bergen-Belsen


Gamla unika bilder

från Bergen-Belsen

har återfunnits

läser jag i tidningen

och jag minns

en kylig och grå vårdag

den 4 maj 2002

då jag befann mig just där.


Det var den 4 maj 1945

som tyskarna kapitulerade,

vilket undertecknades

på Lüneburger Heide

inte så långt därifrån.


En väninna och jag

strövade omkring

för oss själva,

jag kände mig så sorgsen

och kunde inte hålla tillbaka

mina tårar.


Efter en stund

kom vi fram 

till minnesstenen

för Margot och Anne Frank

och där stod vi en stund

i våra tankar.


Tysta gick vi sen tillbaka

till de andra,

men jag var tacksam

att jag fått dela smärtan

med min vän.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 731 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-04-18 16:50



Bookmark and Share


  Anya VIP
så gripande och en påminnelse om det hemska som vi inte vill uppleva igen.
2015-04-23

  Lars Hedlin
Starka känslor tonar upp....kram
2015-04-20

  ResenärGenomLivet VIP
Man undrar om människan någonsin ska lära sej av sina misstag...tyvärr verkar det inte så...fin text om minnesstunden...
2015-04-19

  Bo Himmelsbåge
Fint att vi kan dela varandras bördor... särskilt med dem som är hårt drabbade...
En minnesstund för dessa överväldigande många offer för mänsklig ondska... vi ber en bön att detta aldrig ska ske igen!
Berörande o känslosamt skrivet!
2015-04-19

  Monika A Mirsch VIP
Och jag är tacksam att du, min vän, delar din smärta med mig, som stått intill det totalt utplånade förintelselägret i nuvarande Tjeckiens Graßlizt, i min mors födelsestad. Du skildrar gripande sanningen om dig och mig, att vi alla är en del av jordens mänsklighet i stort som i smått, i fulländat som i vedervärdighet, i glädje som i sorg.
2015-04-19

  anits VIP
Så känslosamt och berörande skaldat låt oss aldrig glömma dessa händelser.
2015-04-18

  aol
Djupt berörande skrivet låt oss aldrig glömma
2015-04-18

  Chawa VIP
En livsläxa ganska nära i tiden, låt det aldrig hända igen... Mycket känsloladdat skrivet...
2015-04-18

    ej medlem längre
Det är hemska saker att minnas men det får inte falla i glömska.
Vi som inte fanns med vid den tiden behöver veta vad som har hänt.
Tack att du skriver om detta!
2015-04-18

  Bibbi VIP
"Bären varandras bördor så uppfyllen I Kristi lag!" Galaterbrevet 6:2
2015-04-18

  ULJO
Mycket bra text
2015-04-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja Du Gode Gud...
Och än finns krig
att det aldrig
upphör... Det
ju inget plus
tillför bara mer
sorg och elände
för alla gör...
2015-04-18

    ej medlem längre
Så känslosamt skrivet ... man får aldrig glömma!
2015-04-18

    ej medlem längre
En skamfläck i Tysklands historia detta, men att dela smärtan med andra lättar en stund, fint skrivet
2015-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP