Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om vardagsförakt. Det som pågår varje dag, i källaren, vid sidan av det organiserade dömandet.


87 % sägs gilla olika men strävar efter att vara lika

87 % har tagit ställning mot organiserat dömande.
Försökt skrubba bort finrummets förakt,
men det är källaren som har makt.
Det som pågår varje dag,
mot de som kategoriseras ”svag”.

I källaren det obekvämt tyckas,
i finrummet tvingas orden klä upp sig,
de utsmyckas.

Exemplen är många, föraktets förklädnader lika så.
Daltande med samvetet istället för att vilja förstå.
Att tro sig rösta sig fri från dömande,
en inbillning för självbildens berömmande.

87 % sägs gilla olika men strävar efter att vara lika.
En vilja att passa in, känna sig sedd,
hellre trycka ner än visa sig rädd.




Fri vers av Xpress
Läst 107 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-22 10:00



Bookmark and Share


  Onomatoprofet VIP
Intressant, vilka är de 13 procent oorganiserat dömande? Den siffran låter bekant på nåt sätt.

2015-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Xpress