Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om Källan

Den minsta byggstenen i alla ting,
limmet som håller ihop Rummet och Tiden:

Denna Enhet kallas Källan och skiljer sig ej från Kärlek.
Din sanna natur skiljer sig ej från Källan.

Konceptet "Jag" innebär separation från Det Egentliga.

Den som insett sin sanna natur skiljer ej på dig och mig,
och ser endast Kärlek i alla ting och alla varelser.




Fri vers av Den Uppvaknade
Läst 803 gånger och applåderad av 58 personer
Publicerad 2015-04-28 01:45



Bookmark and Share


  Quasimodo
Skönt och bra för kärlekens väsen!!
2016-05-28

    ej medlem längre
Känslosamt och starkt i sin djuphet.. Fint
2015-09-29

  Maria T
Så fint. Störst av allt är kärleken
2015-05-03

  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord...bra...
2015-05-03

    ej medlem längre
Den som insett underkänner orden om kärlek för att ägna sig åt kärlek.
2015-05-02

  Maria T
Så kärleksfullt och vackert
2015-05-01

    ej medlem längre
"Konceptet "Jag" innebär separation från Det Egentliga."
Insiktsfullt.
2015-04-30

    jesse james
Klokt/jj
2015-04-30

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av detta fina!
2015-04-29

  Bo Himmelsbåge
Mycket sanning texten!
Jaa... det är när konceptet "Jag" eller "Egot" styr o dominerar som vi separeras från Källan, Kärleken eller Gud, om vi så vill... För att åter bli ett med Kärleken måste vi göra Egot ogjort! Detta kan vi göra med hjälp av "En Kurs I Mirakler", men även med andra vägar, t.ex. Buddismen...!

Bokmärkes!

2015-04-29

  lila fjäderblomman VIP
Wow! Den här lyfter min själ. Tack!!!
2015-04-28

  Ingmar Hård VIP
Här förstår jag liksom inte allt.
Att se kärlek i alla ting och varelser, när man insett sin sanna natur. Jo.
Men vad skiljer mitt jag från det egentliga.
Ett lim som minsta byggsten?
Källan som ett lim?
Kärlekens källa är du - eller.
Ursäkta
jag blir förvirrad av bilderna.
Eller är det jag som är en dålig mellanradsläsare...
2015-04-28

  Margit Grell
Djupa tankar. Gränsöverskridande.
2015-04-28

  Chawa VIP
Kärleken omsluter alla... Fångas av denna filosofiska ack så tilltalande text!
2015-04-28

  bittemi VIP
Vacker text med djup!
2015-04-28

  Blomma-Stjärna VIP
tycker mycket om att läsa Källan och lyssna på musiken (indisk?) ! När alla människor håller källan helig, som en del av alla, och ser sanningen där - kanske upphör då all världens bråk?
2015-04-28

  Ulf Ekeram
Du får -nästan - ihop filosofi, tänkande med poesin. Det är bra, mycket bra. För det är svårt. Hälsn. ulf
2015-04-28

    ej medlem längre
Dina ord har djup och sanning i varje bokstav.
2015-04-28

  M M Mannheim VIP
Vad vackert skaldat! Verkligen fina visdomsord.
2015-04-28

  Lars Hedlin
Verkligen bra i enhetstoner....
2015-04-28

  WyS VIP
Helhetssyn!
2015-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Den Uppvaknade
Den Uppvaknade