Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snabb?


I kassakön

Pratmänniskan, småbarnsmänniskan med egen vagn som Akillesvapen, surfaren med benvita lurar i läcker tycker han är läckert på, "Kvällstidnings"-läsaren som halvsnyggt lägger tillbaka blaskan läst oköpt
Å hon som tycker till om kvittot, allt i f r å g a s ä t t s många gånger

Hostaren snörvlar, baksidan av handen flitigt nyttjad, står
precisexaktbakom

Framme och änkligen bekräftad
Allt runtomkring tystnar
Hon i kassan en tidsGudinna, otåligheten uppgraderad till kontemplation, ett lugnt nu infaller
-vackert leende, gränsande till det personliga, lovar inget, lovar
allt samtidigt som allt just försvinner livet pågår bara Framme Hos Henne

Och Man gör rätt för sig här,
-från att ha dragit omkring på Andras prylar
Äger man plötsligt!

Fri, men
när man nu kommit upp sig,
till Kassörskans nivå,
ska man bara gå

Man som förflyttas
åker med på det lilla bandet
ner till packavdelningen
trycker lite planlöst in sina nu ägandes saker i plast...

Ser

En Annan får Hennes leenden nu

man är kasserad









Prosa (100-ordare) av Mats Edin VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-01 07:53



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Älskade mitt jobb som kassörska, en gammal man som var en återkommande pratkund tyckte jag hade vackra händer, det värmer än. Bra text!
2015-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP