Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den har börjat blomma


Murar - en utopi


Om alla murar

och gränser

vore lika mjuka

och vackra

som min spireahäck

är just nu

då skulle det inte vara

så illa här i världen

och då kunde vi nog mötas

på var sin sida

och le mot varandra




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-05-06 13:11



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Sådana vackra murar har jag inget emot...de förenar snarare än separerar...underbar tanke...
2015-05-12

  Bo Himmelsbåge
Varmt Grattis, vännen, till Din fina uppmärksammade text!
2015-05-11

    ej medlem längre
Ja, att lära sig av naturen ett måste!
2015-05-10

  Bo Himmelsbåge
Jaa... så mjuka och vackra är Naturens egna gränser... varför vi själva inte alltid skapar sådana, är en gåta, eftersom vi alla i högsta grad är en del av och helt beroende av Naturen... utan den dör vi helt enkelt ut... så låt oss göra Utopin till verklighet... detta är vår viktigaste o enda chans!
2015-05-10

  ULJO
Väl framfört
2015-05-08

  anits VIP
Så fint tänkt, berörande och mycket tänkvärt!
2015-05-07

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta
2015-05-06

  Monika A Mirsch VIP
BRAVO!
2015-05-06

  Marita Ohlquist VIP
Vacker tanke, den gillar jag!
Ja, tänk om.
2015-05-06

    Dan Myrbeck
Får mig att reflektera över drunknade flyktingar på Medelhavet. Jag sammanfattar läget i två ord:

Vårvindar sjuka...
2015-05-06

    ej medlem längre
Den är verkligen vacker med sina vita blommor.
Fint diktat, men det förblir nog bara en önskan...
2015-05-06

    Birgersdotter VIP
Fint tänkt -blir varm i hjärtat av att läsa
2015-05-06

    ej medlem längre
Ja tänk,bravo!
2015-05-06

  Chawa VIP
Mycket tänkvärt att läsa, och så vackert i handling och bild! Så mjuk och leende skulle världen vara!
2015-05-06

  Lars Hedlin
Så varmt i tanke och i ödmjukhet! kram
2015-05-06

  Anya VIP
Vilken fin jämförelse. Jaa tänk om!
2015-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP