Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt är min sista dikt i min sista bok, Vattenspegel, publicerad 25 april 2015. Diktantologin är en provkarta på hur man kan skriva dikt och består av olika dikter jag skrivit under mer än 30 års tid. Vattenspegel (vulkan och alla nätbokhandlare) är


18 februari 2015


Ah, minnen!
Rockmusik i replokalen och studion
Rödvin på Tim på Timmermansgatan
Kaos & kreativitet i studentkorridor i Bergshamra
Alltid hungrig & Alltid levande
Som en varg som aldrig blev mätt
Vin & Kvinnor & Sång natten lång
Ungdomlig evighet & Universum vidöppet

Minnen att landa i och tröstas av
Omfamnas och sedan vidare
Ingenstans att gå längre
Bara bakåt
Hamnat i återvändsgränd
Så som hela världen
Ta alla konsekvenser
Avsluta

Stranden väntar och vågorna lockar
Jag hör ljudet och känner den varma vinden
Kliver ner och omsluts av oceaner
Livet kunde vara så gott
Som att se allt på avstånd och ändå vara där
Som att kyssa allt farväl och bara längta hem
Jag säger: ”Detta är havet”
Du säger: ”Spegla dig”




Fri vers av Peter Palm
Läst 401 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-05-21 16:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Palm
Peter Palm