Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
30 år i litteraturens tjänst och jag har nu givit mitt bidrag. Jag är stolt och nöjd. Det är fulländat! Lev väl alla, Peter Palm. Stockholm, maj 2015.


FÖRFATTARTESTAMENTE


Jag har slitit.
Jag har gråtit.
Jag har skrikit.
Jag har rasat.
Jag har älskat.
Jag har skrattat.
Jag har förälskats.
Jag har njutit.
Jag har fallit ner på knä i förtvivlan.
Jag har bett till Gud att rädda mig.
Jag har fallit ner på knä i uppenbarelse.
Jag har tackat universum för lycka.
Jag har känt sorgen varit nära att ta mitt liv.
Jag har känt kroppen i upplösning.
Jag har känt kärlek fylla mitt inre med ljus.
Jag har känt stor stillhet och njutning.
Jag har varit full.
Jag har varit ett svin.
Jag har lämnat kroppen under meditation.
Jag har sett tydliga bilder av framtiden.
Jag har tänkt, drömt, pratat och handlat.
Jag har levt.
Jag har insett att jag har en uppgift.
Jag har insett att jag lever för att tjäna.
Jag vet att jag kan inspirera.
Jag vet att jag har mycket att dela.
Jag har stått på självmordets rand.
Min konst har ibland varit ren överlevnad.
Jag har känt ett universellt kärleksljus.
Min konst har ibland flödat i total lust.
Jag har aldrig sökt berömmelse.
Jag har aldrig sökt offentlighet.
Jag har aldrig sökt kändisskap.
Jag har aldrig sökt stjärnstatus.
Jag lever i motvind.
Jag lever utanför grupper.
Jag skapar min egen väg.
Mitt skapande är min egen väg.
Ur mitt lidande, min glädje, mina sorger, mina uppenbarelser, mina drömmar, mina mardrömmar, mina kärlekar, mina fiender och ur samtiden, framtiden, nuet, minnen och den person som jag är och har blivit, ur allt detta kommer min konst. Ur kött och blod. Genomlevd. För att presenteras och upptäckas. I förhoppning om att vara en spegel för det mänskliga livet. Min konst, inte jag som person. Min konst som spegel. Jag är här för att tjäna.
Och när jag nu färdigställt min bok ”Vattenspegel”, är insikten tydlig och klar:

Härmed är mitt författarskap fulländat.



Peter Palm
19 april 2015




Fri vers (Prosapoesi) av Peter Palm
Läst 367 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-05-21 16:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Palm
Peter Palm