Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Systraband

Systraband

Mot midnatthimlens dunkla sken
lyser klara stjärnor ner över oss
med lyster glans och otröttbart ljus
även om de inte voro ombedda

Det finns en stjärna för dig,
min allra käraste av systrar
lyser klarare än alla andra inatt
göm den i min sidenask

Så skall jag öppna asken för dig
när du ej stjärnorna kan se
ljus i ditt liv kan endast tändas
av din sidenasksstjärna

Och jag skall påminna dig
när du glömt
syster bland systrar
och så skall du också göra för mig




Fri vers av A-M
Läst 379 gånger
Publicerad 2004-09-08 19:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A-M
A-M

Mina favoriter
Viska
Metamorfos