Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brandtal I



maximalt motstånd
vi kan inte vänta längre
alltid pressa framåt
med öppna handflator


och vi skriker det
att himlen kommer närmre
att det bränner och sliter på huden


det blir höst innan det varit sommar
och det känns helt rimligt att tiden springer ifrån oss


att lamporna blinkar
att liven blir kortare
du ångrar dig och skriker åt dem att lugna sig


de har gjort oss sjuka och villiga
utan mörkerseende eller alternativ


men vi säger tack
vi säger att tiden stått still
att vi blivit trötta, blinda, ointresserade


och det är hungern, hur den brukade sitta i bröstet
som en påminnelse om allvaret
mättnaden - tystnaden




vi behöver ett nytt ansikte
och nya händer att röra med


något långt ner i halsen
som spär på det akuta i situationen


du är ängslig, kantstött
aldrig långsam, hatisk


vi behöver nya händer
en ny plan för överlevnad


stillsamt? aldrig
bara framåt i alla riktningar framåt




och du är odödlig då
mitt i tiden
sällsynt oövervinnelig


och vi har inget ansikte
bara kraft
b bara kraft


och vi skjuter den

i alla riktningar




Fri vers av Klaramariasofia
Läst 215 gånger
Publicerad 2015-05-31 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Klaramariasofia