Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

THEODORAKIS I DDR

en världsvid gemenskap

vi ville se det så

visst fanns det skavanker

och brister...men ändå

i samhörigheten

fanns mer än numerär

vi intog planeten

med flygblad och gevär

 

 

och theodorakis

blev kung i östberlin

en stad ler och dansar

i folkdemokratin

bouzokigerillan

ett partisanförband

fick staden att jubla

en gång i öststatsland

 

 

 

folk skrev sin historia

i guinea bissau

jag satte en gloria

på ordförande mao

vi skulle ta skutskär

FRELIMO Mocambique

en världsvid gemenskap

nu vet vi hur det gick

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   1/6 2015




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-06-01 15:57



Bookmark and Share


  anits VIP
En talande historia!
2015-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP