Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I tanken om hur vårt liv varit under en period i livet och hur människor gjort oss och framför allt min älskade Mia illa...


Min sjätte...ren ilska, mer på allvar

Det finns människor som jag älskar
Det finns människor jag tycker om
De finns väldigt nära
Och de finns de som vänder sig om

Men det finns oxå människor
Utan empati och solidaritet
Det finns människor som vill illa
Det är det värsta jag vet

En är hockeymålvakt
Och en är ett sletet X
Men det finns oxå chefer
Som inte klarar ett kex

Firman är den stora
Statens lilla diamant
Där små påvar får härska
Som den en sketen Pellefjant

Den lilla kunde man spotta på
Om man var obekväm
Baktala, snora och spy
Bakom ryggen, vilken skam

Många har lagt sin själ
Givit sitt blodröda hjärta
Många har blivit skjutna
Min klagan är min smärta

Lille Lennart, bokstavs Henrik
Visst skall ni förstå
Visst skall ni veta
Man behandlar inte människor så

Ni tog så många år från oss
De bästa som borde varit
Detta går inte att göra ogjort
För nu, nu har hon farit

Jag kräks, spottar och skriker
I det stora företagets tysta rum
Men ingen vill dig höra
För de tycker att du är dum

Till de själar som kämpar
I sitt anletes svett
Vill jag ge er heder
Till det min Mia ni gett

Dock stryker jag igen
Likt den svarta sabeln dras för hals
Ett streck i tapeten
Med blodet från vars vals




Fri vers (Spoken word/Slam) av Poetic Tears
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-06-10 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poetic Tears