Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Manus till en förryckt teater


    Scen I:
månen var ny och begären vilade
flygplanen låg med hopfällda vingar i boet
de sa på radion att kriget var över
inte att det var slut, utan över
här seglar måsar som rakknivar mellan husen
och syrenhäcken försöker parera vindkasten 

    Scen II:
Herr Piño står rakryggad med händerna nedstuckna i fickorna och fingrar på patronhylsorna som ligger blandade med solrosfröna. De är kalla nu. De är tysta nu. Det enda som hörs är knastret av solrosfröskalen under Herr Piños skosulor. Likt ljudet av grus mellan tänderna. Han är nöjd med månen. Den är kall. Den är tyst. Det är så han vill ha det. Bilarnas baklyktor badar i avgaser. De ser ut som dimmiga drakögon. Han tar upp ett nytt solrosfrö att gnaga på. Spottar. Skyltar blinkar trött. Magsåret. 

    Scen III - mellanakt:
crash course in cursed lands
madness waved it’s solid hands
to and fro amid clashing maids
twisting frantically their braids
listen to what the bumble bee said:
”what goes around comes around” 

    Scen IV:
ibland böjer sig månen ned
viskar silver i öronen på lyssnarna
om nyttan med kultur och bildning
hur pengarna trots allt måste in
och att Monet trots allt var en överskattad hötorgskonstnär
som inte kunde måla gråtande barn
en kluddare, klåpare, med dålig penselföring
och därför målade en herrans massa vatten
och en herrans massa suddiga blommor och moln 

    Scen V:
här står vi vargar
knastrande som talgljus
med frågorna i hasorna
rädda att slockna 

    Scen VI – slutvinjett:
om señor Machado behagar
ha vägarna förbi
låt hälsa:
hela trädgården är en öken och Hermine gråter

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Stefan Albrektsson
Läst 215 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-06-14 21:48



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Om inte annat, så får man en massa bilder målade för ögonen...kul att läsa...
2015-06-18

  Jaseph
Besynnerlig, bråkig text, och spännande. Håller just på med att läsa en roman på vers. Det här känns som ett likartat projekt, fast diktformen används här som teatermanus. Mer berättande avsnitt blandas med andra. Jag gillar ordleken i början om att kriget är över inte slut. En förryckt teater speglar kanske en förryckt värld.
2015-06-16

    ej medlem längre
Abstrakta fragment. Ser scener som står ovanpå varandra.
2015-06-15

  Marita Ohlquist VIP
Stimulerar tanke, känsla och fantasi!
Bra
2015-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson