Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
 Sören Bondeson har undervisat mig i litterärt skrivande. bild: “Hmm, jag kanske inte tänkte igenom det här…”


Inblick i ”han-leker-världen-trygg”

 

  • Idag två goda vänner som lade märke att jag talar och skriver ibland lite konspiratorisk, bland journalistik,
  • det är ingenting att bry sig om tänkte jag för att båda är avundsjuka på mig det vet jag som gammalt.
  • jag har skrivarkademin och Sören Bondeson har undervisat mig i litterärt skrivande rutiner i feedback på handling, karaktärer, intrig med mera... poesi och drama- dialog-monolog o.s.v. andra renommé lärare.  

Jag tar med ro för att jag vet att även ibland jag låter så dominant men det menar jag inte, bara att jag är total distraherad, men ändå med tassarna på tangentbordet eller tunga någonstans i mun talar för sig själv, eller man svarar med samma mynt!

Ibland tycker också, liksom är det värkligen min uppgift i hela världen referera till relevanta nya tider ämne utan att få ett öre för möda eller bli rik på erfarenhet med kompletterande uppgifter ifrån andra!? 

Och så medan håller på korsförhör med mig ringer ingen Bonniér, jag plockar inte, ej intresserad.

Här är min sandlåda på svenska svarar jag,

  • Aha, och hur mången sand lådor har du?
  • jo jag har en engelsk en rumänsk och håller på en förbättra stil och stavning till på ryska,
  • Ryska, blir det krig eller vad har du för interesse läsa och skriva ryska lieratur?

Men jag var rysktalande som andra språk i skolla men har glömd den mesta…

 

Då rekommendera vännen mig the: Original Play!

 

http://goodnewsmagazine.se/inblick/han-leker-varlden-trygg/

 

Original Play?

(O. Fred Donaldson har myntat begreppet “Original Play”, som bygger på att vi alla är lika i leken, både djur och människor. O. Fred Donaldsom har studerat både barns och djurs lek i flera år och det som förvånar honom mest är hur fredligt det naturliga lekbeteendet är, fritt från konkurrens och tävlan)

– Kan du tänka dig en värld utan konkurrens?

– Utan skuld, skam och hämnd?

– Vad skulle människor syssla med hela dagarna?

http://goodnewsmagazine.se/

 

Hm. Hm: att träna skriva eller hur man bemöter idioter utan skiljetecken svarade jag med en glad gapskratt.

 

Min pojkvän en bit bort skrattar också, han lägger sig inte i med vem pratar jag med och börjar cykla vidare. 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-06-16 06:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP