Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Krukmakarlärling får en idé, som uppskattas stort av hans mästare


Lärlingens idé


Ränderna böljade sakta vid kanten
händerna rörde sig följsamt i rytmen
leran var blek, hade nyligen torkat
färgen på vattnet var ljuvaste blå

När han var klar lät han penslarna vila
rena och redo för kommande uppdrag
tvagade han sina skaparehänder
hällde ut vattnet vid blommande knut

vandrade nynnande ned till butiken
hälsade lärlingen såsom en släkting
skvallrade lättad att krukan till havet
snart kunde visas med gudarnas lov

Lärlingen plirade, bländad av solen
morgonen brann, men hans ben var alerta
armarna starka och gesterna kvicka
dock hans humör var det bästa av allt

Men hans idé om en gåva till havet
kom nog från gudarna, stor som den tycktes
Mästaren skrockade, tacksam och lycklig
över sin lärlings fantastiska mod.



15/6 2015




Bunden vers (Hexameter) av Lena Söderkvist VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-16 14:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP