Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HELA TIDEN DU

det är Du som ger frukten

det är Du som ger växten

det är Du som ger livet

den här nya kontexten

det är Du som ger friden

när det stormar i tiden

och när tidstecknen visar oss

vad tiden är liden

 

när jag tror att det handlar om

vad jag måste göra

slutar alltsammans med en enda

osalig röra

fast jag inte har körkort

vill jag tuta och köra

ett sånt infall kan bara

bryta ned och förstöra

 

 

 

var var jag när Du lade jordens grund

kan man undra

Du som skapar ett liv

innan jag räknat till hundra?

var var jag när Du satte

förste adam i eden

när Du skapade blommorna

och djuren och träden?

 

 

det är en som sår fröet

och en annan som vattnar

men att Du, Gud ger växten

är det ingen som fattar

så vi susar omkring och

ödslar gödsel och växtra

och sen sprätter vi runt som

om vi vore nåt extra

 

 

det är Du som ger växten

det är Du som ger frukten

och när grenen bär frukt står Du

för ansen och tukten

i ett samspel har var och en

sitt verk att utföra

så nu gör jag min del

och resten får Du, Gud göra

 

 

LARZ GUSTAFSSON 22/6 och 28/6 2015

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-06-28 20:23



Bookmark and Share


  mare VIP
Sant budskap
inspirerar!
2015-06-29

  anits VIP
Så fint och mycket berörande skaldat.
Gillas mycket!
2015-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP