Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ord som bara kom när vi var ute och åkte en sväng med våran bil....


Det bästa med Dalasommar

Det bästa med Dalasommar är
att få njuta av vacker vy över Siljans vatten
och få ta del av solnedgången i den ljusa sommarnatten

Det bästa med Dalasommar är
att göra ett besök i Svärdsjö bygd
och nära en gärdsgård se ut över blommande blåklockeängar
tyst stanna till och lyssna det är ju så man
hör Lasse Berghagen när han sjunger från kust till kust
och någon spelar melodin på gitarrens strängar

Det bästa med Dalasommar är
all inspiration man av Dalälvens brusande får
det märks att man vandrar på välkända stigar i
Karl - Erik Forslund landskap naturen nu mig
diktens ord når

Det bästa med Dalasommar är
när jag i Dan Andersson trakter stannar till vid
den blommande ängen och ser på den vackra timrade ladan
som innehåller så gamla minnen
av den svedjebrännande finnen
plötsligt hör jag musik från en fiol
och i handen min håller jag en styvmorsviol

Det bästa med Dalasommar är
att få njuta av kulturen vid Sundborns gamla kyrka
och blicka ut över den rinnande ån
nu förstår jag att det var här Carl Larsson satt ner sitt staffli
för att avbilda sina barn
kanske han fångade ett motiv vad vet jag då
barnen trädde smultron på sina strån

Det bästa med Dalasommar är
att fånga dagen och hålla den kär
ett besök i fjällens underbara värld
och den friska källans vatten finner jag här

150713




Bunden vers (Rim) av sajo
Läst 244 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-07-14 11:31



Bookmark and Share


  anits VIP
Oj vad ni hann med mycket på er tur med bilen!
2015-07-15

  Larz Gustafsson VIP
Även jag fick under min uppväxte del av Dalälven. Själva sluttampen, om man säger så. Nästan där den möter havet.
Dagerman och jag.
Fast han bodde närmare själva älven än jag.
Älvkarleby, Norduppland.

Dalarna är ett landskap jag alltid beundrat.
2015-07-14

    ej medlem längre
Tack för denna underbara dikt!
2015-07-14

  Lars Hedlin
HÄRLIGT!
2015-07-14

    ej medlem längre
Verkligen många skäl att besöka Dalarna, jag vet ..
Bra ordat från Kullan ..
2015-07-14
  > Nästa text
< Föregående

sajo