Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Begreppet "jeremiad" härrör av allt att döma från det faktum att profeten Jeremia skrev Klagovisorna. V g observera kapitel 3, v. 22-24. Än en gång!


MITT I KLAGOVISAN

jag ska inte klaga

femtiofyra goda år

inte någon saga

men ett skratt för varje tår

tid som har förflutit

alla fall och regelbrott

allt det jag har brutit

konsekvenser det har fått

större är dock nåden

som har överflödat här

när jag tappat tråden

när jag sjunkit i misär

mitt i klagovisan

har Du sänt Ditt goda Ord

lindringen och lisan

är som regn för torkad jord

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON  17-18/7 2015




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-18 15:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP