Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag mindes en gång att det snöade (sång)

Och jag mindes en gång att det snöade
Och mindes det kändes så bra
för när jag reste på kroppen förslöade
Visste jag det blir bra dag idag.

Och världen omkring mig var vit och fin
liksom det renheten när lakan man bytt,
Och om ett litet tag att min sol den skin-
er och allting blir precis som allt nytt

För jag mindes att jag skrattade
När som snöflingor de segnade ner
Det var som äntligen jag fattade
Att vara glad åt allting som jag ser

Och jag mindes åter de sångerna
Som jag sjöng när bekymmer ej fanns
Och jag mindes alla de gångerna
när sorg inte fanns någonstans

och att du stod så nära och du huttrade
Och kröp dig lite nära intill
Som turturduvor stod vi där och kuttrade.
Ja då visste jag precis va jag vill

jag ville va en älva med vingarna
Och sprida mitt stjärnstoft så att
Som en utav alla Tingelingarna
Så spridde jag omkring min skatt

Och jag mindes då att det tinade
Och allting tvättades rent med allt vitt
och allting runtomkring blank och skinande
det livet som var åter mitt.

Livet var åter förlåtande
och inte om foten en black
Och med glädjens tårar jag gråtande
viska till livet ett tack.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 260 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-07-21 14:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för den fina sången om snöflingornas dans!
Fint diktat!
2015-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick