Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skevt diagram




Ni kanske tror att jag svävar
men jag asar mig fram
vart än kurvan strävar
syns ett skevt diagram
att söka sin lycka
det anses okej
likaså att förtrycka
den som olyckar sej

Kanhända jag bommar
nån detalj någonstans
om fel blomma blommar
ingen blomstacceptans
ta blod från mitt hjärta
ta mat från mitt bord
trots förakt så alerta
på att stjäla mitt ord

Det finns en lögn i det sanna
det finns nåt rent i all skit
visst kan man förbanna
att man blev avvisad hit
alla ögon som brunnar
alla själar av guld
alla ordgranna munnar
om osviklig huld

Jag har järnmalm i rösten
jag har rost i min blick
föll till föga för trösten
jag tog vad jag fick
fly bort från det svarta
som att klä sig i vitt
en osund ska kvarta
i en svid klanderfritt

Jag läste på läppar
om min egen person
”- det är nånting han greppar
men han saknar fason”
du får passa dig noga
just när drömmar slår in
det är inte lätt att förfoga
över en penna som min




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-07-26 00:03



Bookmark and Share


    Lars J
Rytm, innehåll och på rim! Bokmärks och applåderas, bra diktat!
2015-08-03

  Anna*
Helt underbar text och läsning! Jag bokmärker och applåderar :)
2015-08-02
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP