Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Själv vill jag leva i den svåra världen, men färre och färre vill slå mig följe dit.


Det är lättare...

Det är lättare att visa förakt än att öppna sitt hjärta.

Det är lättare att behålla gamla fördomar än att söka sig ny kunskap.

Det är lättare att blunda för det svåra än att njuta av det vackra.

Det är lättare att skratta åt ett misslyckande än att hylla en bedrift.

Det är lättare att fördöma än att vara ett föredöme.

Det är lättare att sparka på den som redan ligger ner än att sträcka ut en hand till den som behöver det.

Det är lättare att vråla ut ditt hat än att viska ord av kärlek.

Det är lättare att stirra på det som skiljer än att se det som förenar.

Det är lättare att jaga bort än att välkomna.

Det är lättare att titta bakåt än att sträva framåt.

Det är lättare att marschera i takt än att skapa ljuv musik.

Det är lättare att hålla med andra än att själv bilda dig en åsikt.

Det är lättare att ropa på hjälp än att hjälpa.

Det är lättare att hitta en fiende än att finna en vän.

Det är lättare att rösta för att riva ner än att samlas för att bygga upp.

Det är lättare att bli ett monster...

...än att vara en ängel.




Fri vers (Fri form) av Lars Hellberg
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-04 21:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Hellberg