Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam och övergiven

Jag tänker mig en vandringsstig i skogen
en sen höstdag med halvdöda blommor
som ska ätas upp av svampars mycel
och bli till näringsrik jord.

En död blomma har också levt
även om det skett under en kort tid.
Visst har den skänkt glädje till månget öga
under sina levnads dagar, men nu när
uppdraget är fullbordat, lägger den ner
sin sköra stjälk på marken.

Ensam och övergiven ger den upp sitt liv
för kommande blommor ett annat år.




Fri vers av hansbbergman
Läst 209 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-07 09:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hansbbergman
hansbbergman