Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kvällsfoto på Domkyrkan 31 juli 2015


Stad i ljus (Helsingfors)


Jag är på väg till hamnen

i Helsingfors

för att kanske få se fullmånen

lysa över vattnet


Jag passerar Domkyrkan

där jag tidigare på dagen

suttit och lyssnat

på en orgelkonsert


Då hade solstrålar

letat sig ner till mig

högt uppifrån ett fönster

och jag omsveptes av ljus


Snart står jag på Salutorget

och den stora runda fullmånen

blickar ner på mig

medan månstrålarna

tar sig ett bad

i det djupblå vattnet framför mig


Inte heller månen tänkte svika mig

och inga moln på min himmel

kunde ta ljuset ifrån mig

en dag som denna

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-08-07 18:37



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Vackert.
2015-08-17

  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert beskrivet...ger fina bilder...
2015-08-12

  anits VIP
Så vackert skaldat om Helsingfors som du kom att tycka så mycket om!
2015-08-11

    ej medlem längre
Det är så att jag hatar inte men jag hatar att se att det finns en som jag som ser att det finns en som är den som är. Så är det med det
2015-08-11

  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2015-08-11

    Dan Myrbeck
Fin stadsskildring.
2015-08-10

  Chawa VIP
Blue Moon en mycket speciell dag. Himmelskt stämningsfullt...!
2015-08-09

  Bo Himmelsbåge
En underbar bild o ljus vision...!
både av solljus, månsken
o andligt skimmer...
Varmt tack för detta!

2015-08-09

    ej medlem längre
Stämningsfullt att se fullmånen över vattnet.
Fint diktat och vacker bild i skymningen!
2015-08-08

  Lars Hedlin
En underbar stad! Där föddes min Mamma :)
2015-08-08

  Monika A Mirsch VIP
Carola Nyman, från Helsingfors kommenterar din dikt på facebook: "Så vackert skrivet, samtidigt både abstrakt och konkret."
2015-08-08

  Bibbi VIP
Tack för att Du berättar så fint om Din resa och vad Du gjorde på Din 70 årsdag!
2015-08-08

  Palett
Fina bilder från din helsingforspromenad, tack !
2015-08-07

  Monika A Mirsch VIP
Detta är den vackraste Helsingfors dikten jag läst - och nu ligger den även på Facebook under namnet: Monika Riihelä. Tack Eva - allt du ordar om blir stjärnbestrött!
2015-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP