Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


vi människor - en fundering

En filosofisk fundering.


En maskin som på bilden kan göra åtskilliga människors fysiska jobb. Eller hur? 

När Jesus kom så var vi cirka 300 Miljoner människor.
När Columbus upptäckte Indien bakvägen (trodde han) så var vi 500 Miljoner.
När Napoleon klagade över magsmärtor var vi cirka en MILJARD!
Efter andra världskriget var vi cirka 2,5 MILJARD.
Nu är vi snart 7 MILJARDER.
Man kan också säga att första fördubblingen skedde på 1500 år, andra fördubblingen på 400 år, tredje på 130 år, fjärde på 50 år, och nästa lär ta ännu kortare tid.
En liten handfull människor av vad som förr behövdes klarar nu tex att producera mat för i stort hela jordens befolkning med fiffiga maskiner. Och vi behöver inte så många snart som ska producera McDonalds Happymealleksaker.

Så, nu till mitt dilemma.
Om det redan finns tillräckligt med folk som jobbar - kan jag få lov att stanna hemma och ta sovmorgon?




Övriga genrer av Linil VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-09-03 19:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vi behöver inte McDonalds.


2015-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP